АКАДЕМИЈА КОСОВСКО МЕТОХИЈСКА
ОДСЕК УРОШЕВАЦ - ЛЕПОСАВИЋ

Пословно-техничка сарадња

Лола Фабрика откивака д.о.о. Београд - Лешак Ова модерна ковачница је израђена и отпочела са радом 1984 године опрема је савремена, тако да је захтевала образоване коваче са минимално средњом стручном спремом. Кадрови су у једногодишњој квалификацији припремани у образовном центру Лола Рибар - Железник - Београд. Практичан део пропраћење под будним оком вишегодишњег искуства (преко 100 година) лолиних ковача, технолога и инжињера. Jедном речју мајсторе од заната са старом опремом наследили су образовани млади ковачи са савременим ковачким машинама - чекићима, пресама. Први почеци ковања у Железнику датирају од 1918 године у радионици за израду пољопривредних алатки.

Детаљније.

Техничка школа "Михаило Петровић Алас" Kосовска Mитровица У школи данас постоје четири подручја рада, и то: електротехника, машинство и обрада метала, саобраћај и грађевинарство и геодезија. У склопу њих налазе се следећи образовни профили: електротехничар енергетике, машински техничар за компјутерско конструисање, техничар друмског саобраћаја, као и архитектонски техничар. Поред техничара, четвртог степена, постоје и занатска одељења, трећег степена, и то: електромеханичари за термичке и расх ладне уређаје и аутомеханичари.

Детаљније.

Средња школа "Никола Тесла" из Лепосавића настала је 1962 године. Од тада па до данас радила је на едукацији младих за производне струке али и за припрему младих за даља школовања на најпрестижнијим универзитетима државе и света. Успеси наших ђака у свим сверама живота оставили су допринос развоју друштва у целини.

Детаљније.

Висока пословно - техничка школа струковних студија Ужице Наставни кадар Школе састављен је од доктора наука, магистара и стручних сарадника који пружају квалитетну и стручну наставу из области савременог инжењеринга, менаџмента и бизниса. На ово указује и чињеница да Школа сваке године организује Међународну научну конференцију из осам програмских области, под називом "Наука у високо образовање у функцији одрживог развоја - SED", где окупљамо велики број еминентних стручњака из земље и света. Школа је, кроз сарадњу на међунардним TEMPUS програмима, развила интернационалну сарадњу са многим високошколским институцијама из наше земље и земаља Европске уније, модернизовала студијске програме и интензивирала мобилност запослених и студената.

Детаљније.

СП Колашин Превоз доо је основан 2005 године са основном делатношћу превоза путника у друмском саобраћају. Од 2005-е до данас предузеће је са почетних петнаестак радника и 7 аутобуса нарасло до предузећа са више од 100 запослених и флотом од четрдесетак аутобуса. Наш аутобуски превоз покрива територију целог Косова и правце ка Краљеву, Крагујевцу и Београду. Основна делатност СП Колашин Превоз доо је друмски путнички саобраћај који се обавља кроз линијски, ванлинијски и уговорени превоз.

Детаљније.

"KAVIM RAŠKA" а.д. РАШКА У оквиру своје претежне делатности врши услуге међумесног линијског превоза на територији Србије, градско- приградског превоза на територији општине Рашка, као и ванлинијски превоз у земљи и иностранству за потребе сопствене и других туристичких агенција, врши уговорени превоз ученика основних и средњих школа као и радника других предузећа.

Детаљније.

TimoCom Највећа транспортна платформа у Европи повезује товар и товарни простор – и то за све учеснике у логистичком ланцу. Из храбре start-up фирме данас је настало једно од најуспешнијих IT предузећа средње величине за европску браншу транспорта и логистике. Предузеће управља са TimoCom-ом највећом платформом за транспорт у Европи на којој се дневно постави до пола милиона међународних понуда товара и товарног простора. Платформа је логистичка мрежа од преко 36.000 проверених предузећа.

Детаљније.

Аутосервис Бановић Новоизграђен аутосервис са седиштем у Лешку, бави се сервисирањем путничких, полутеретних и теретних возила.

Детаљније.

Електро-саобраћајна техничка школа "Никола Тесла" Данас школа има 29 одељења у трогодишњем и четворогодишњем школовању са 10 образовних профила и два подручја рада: електротехника (18 одељења) и саобраћај (11 одељења) са великим бројем образовних профила. Школа организује и специјалистичко образовање (В степен) и школу за обуку возача. Оно што је понос сваке Школе, а то су њени ученици, на свим значајним такмичењима освајају вредне награде и медаље. Ти успеси су највеће мерило квалитета школе данас.

Детаљније.

Аутошкола "МАРАТОН" - Зубин Поток се бави обуком кандидата за возаче B, C и D категорије. Осим ауто школе у оквиру фирме послује и технички преглед. Жеља нам је да кроз обе делатности послујемо са сваком породицом у оквиру нашег круга пословања. Да школујемо квалитетне и савесне возаче и учеснике у саобраћају и да са тим истим људима наставимо сарадњу кроз осигурање и даље области живота и рада.

Косметпут инжењеринг д.о.о. Доње Јериње – Лешак

Машинска Школа Приштина - Преоце

ЈКП 24. Новембар - Лепосавић је основано седамдесетих година у Лепосавићу. Наша основна делатност је прикупљање, пречишћавање и дистрибуција воде и одржавање зелених површина у општини.

Ауторемонт д.о.о. - Косовска Митровица

Апотекарска установа - Косовска Митровица